Ukrayna'da neo-Naziler ile polis arasında çatışma

Ukrayna'da neo-Naziler ile polis arasında çatışma

Ukrayna'da neo-Nazi milisler, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun seçim mitingini bastı. Aşırı sağcılar orduda yolsuzluk iddialarının soruşturulmasını talep ederken, Proşenko'nun konuştuğu kürsüye de çıkmak istedi.

31 Mart’ta başkanlık seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanan Ukrayna’da, Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun bir seçim mitingi sırasında aşırı sağcılar ile polis arasında çatışma çıktı. Başkent Kiev’in 150 kilometre güneydoğusundaki Cherkasy kentinde dün yaşanan olayda ortalık karıştı.

Gerilim, Proşenko kürsüde konuşma yaptığı sırada patlak verdi. Ülkede Rusya yanlılarına karşı şiddet eylemleri ile tepki çekmiş neo-Nazi milis gücü ‘Azov Taburu’ adlı aşırı sağcı grubun kurduğu ‘Ulusal Güçler’ partisine mensup bir grup kişi, Poroşenko konuştuğu sırada kürsüye çıkmaya ve devlet başkanının konvoyunu engellemeye çalıştı. Bu kişilerin Ukrayna ordusundaki yolsuzluk iddialarını protesto ettiği ve soruşturma açılmasını istediği belirtilirken polisin tepkisi sert oldu.

Ukrayna polisi, aşırı sağcıları tazyikli su ve biber gazı ile durdurmaya çalıştı. Çatışmada en az 15 polisin yaralandığı açıklandı.

Ukrayna, ay sonundaki seçimler öncesinde askeri yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor. Ukrayna basını, bizzat Poroşenko’nun sahibi olduğu bir fabrikanın da dahil olduğu askeri yolsuzlukların soruşturulması için hükümet üzerinde baskı kurmuş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.