Ukrayna'da iki öğrenciyi öldüren zanlı mezarlığa not bırakmış

Ukrayna'da iki öğrenciyi öldüren zanlı mezarlığa not bırakmış

Ukrayna'da üniversite öğrenimi alan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbey öldüren ve cinayetlerden sonra geldiği Türkiye'de yakalanan Hüsnü Can Ç. bugün adliyeye sevkedildi.

Ukrayna’nın Harkov kentinde 20 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbey’i kaldıkları evde öldürdüğü iddiasıyla aranan ve Pendik’te mezarlıkta yakalanan Hüsnü Can Ç.(21), polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının, poliste ifade vermediği öğrenildi.

İstanbul Pendik’te gözaltına alınan zanlının yakalanmadan önce babasının Kurtköy’deki mezarına gittiğii anlaşıldı. Hüsnü Can Ç’den geriye Babası Mehmet Ç.’nin mezarını başında silah kutusu, bir sırt çantası, bir adet av bıçağı kılıfı ve bir adet not kaldı. Notta, “Dünyada adalet yoktur. Hapis de verseniz ben cezamı her gün yaşıyorum” yazdığı görüldü.

Öte yandan Zeynep Hüsünbeyi’nin İzmir’de oturan babası Yurdal Hüsünbeyi, kızının cenazesini almak için Ukrayna’ya gitti.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna’nın Harkov kentindeki Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrenciler Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi, Valentinovskaya Caddesi’nde kiralık olarak oturdukları evde bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ukrayna polisi, şüphelinin, öldürülen Yıldız’ın eski erkek arkadaşı Hüsnü Can Ç. olduğunu belirledi. 2 Ocak Çarşamba günü havayoluyla Türkiye’ye gittiği tespit edilen katil zanlısı Hüsnü Can Ç. İstanbul’da yakalandı. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.