Ukrayna Rusya'ya karşı NATO'dan savaş gemisi istedi!

Ukrayna Rusya'ya karşı NATO'dan savaş gemisi istedi!

Ukrayna, Rusya ile Karadeniz'de yaşadığı krizde NATO'dan devreye girmesini istedi. Rusya ise Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'yu seçim öncesi provokasyon yaparak oylarını artırmaya çalışmakla suçladı.

Haftasonunda Karadeniz’e iki zırhlı savaş gemisi ile bir bot göndererek Rusya’yla krize yol açan, ardından da sıkı yönetim ilan eden Ukrayna, şimdi de NATO’nun devreye girmesini istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO’ya Rusya’yla yaşanan çatışma nedeniyle Kırım açıklarındaki Azov Denizi’ne savaş gemileri yollama çağrısında bulundu. Alman gazetesi Bild’e konuşan Poroşenko gemilerin “Ukrayna’ya yardım ve güvenlik sağlamak için” gönderilmesini umduğunu söyledi.

Poroşenko, Rusya’nın Azov Denizi’ni işgal etmekten başka bir şey istemediğini” savunarak, “Almanya en yakın müttefiklerimizden biri ve NATO ülkelerinin Ukrayna’ya yardım ve güvenlik sağlamak için Azov Denizi’ne gemilerini yollamaya hazır olduğunu umuyoruz” dedi.

Poroşenko “Rusya’nın bu saldırgan politikasını kabul edemeyiz. İlk Kırım, sonra Doğu ukrayna ve şimdi de Azov Denizini istiyor. Almanya’da kendisine şunu sormalı: Durdurmazsak, Putin’in bir sonraki adımı ne olacak?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.