'Ucuz ekmek' kuyrukları yeniden başladı

'Ucuz ekmek' kuyrukları yeniden başladı

Cep yakan fiyatlar nedeniyle alım gücü büyük oranda erirken, 90'lardaki 'ucuz ekmek' kuyrukları yeniden başladı. Kayseri'de belediye büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Ekonomik kriz, bir dönem halk ekmek büfeleri önündeki uzun ekmek kuyruklarını da yeniden getirdi.

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 200 gramlık Kent Ekmek 60 kuruştan satılıyor. Ekmek satış büfelerinin önünde özellikle sabahları uzun kuyruklar oluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından bir tanesinin de Kent Ekmek Üretim Tesisleri olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, her gün 160 bin adet  ekmek ürettiklerini belirtti. Çelik, “200 gram ekmeği  60 kuruştan satmaya devam edecegiz” dedi.

FİYAT DA GRAMAJ DA DÜŞTÜ

Kent Ekmek’in fiyatında yaptıkları düzenleme hakkında da açıklamalarda bulunan Çelik “Ekmeğin fiyatını 60 kuruşa çektik. Fiyatı dengede, kaliteyi üst seviyede tutmak tek amacımız. Fırını açtığımız gün ekmek gramajımız 250 gramdı ve fiyatımızı 75 kuruş olarak açıklamıştık. Geçtiğimiz günlerde hükümetimizin aldığı kararla ekmek israfını önlemek için, ekmek gramajının düşürülmesi konusunda bir yönetmelik yayımlandı. Dolayısıyla ekmek 200 grama kadar yapılabilir hale geldi. Biz de ekmeğimizi 200 grama indirdik ve fiyatı da 60 kuruşa çektik” diye konuştu.

(DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.