Uçakta 4700 sülük taşıdı, 11 bin dolar ceza yedi

Uçakta 4700 sülük taşıdı, 11 bin dolar ceza yedi

Rusya-Kanada uçağında 4 bin 788 sülük taşıdığı ortaya çıkan bir adama para cezası kesildi. Ippolit Bodounov, kontrol altında tutulan bir türün yasadışı ithalatını yapmakla suçlanıyor.

Rusya’dan Kanada’ya giderken el bagajında 4 bin 700 aşkın canlı sülük taşıdığı ortaya çıkan bir adama 11 bin dolar para cezası kesildi. Ippolit Bodounov isimli Rusya vatandaşının çantasındaki sülüklerin, ekim ayında Toronto’daki Pearson Uluslararası Havalimanı’nda polis köpeği tarafından fark edildiği açıklandı.

Bodounov’un çantasından bir market poşeti içinde 4 bin 778 canlı sülük çıktığı belirtiliyor. Yasal olup olmadıklarının tespiti için Kanada çevre yetkililerine gönderilen sülüklerin, tıp amaçlı kullanılan ve yetiştirilmesi sıkı kontrollere tabi tutulan iki türden birine ait olduğu ortaya çıktı.

Kanada’ya sülük sokmaktan ceza alan ilk kişi olduğu belirtilen Bodounov, kontrol altında tutulan bir türün yasadışı ithalatını yapmak suçundan para cezası aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.