Üç Kürt kadını anıldı

Üç Kürt kadını anıldı

Diyarbakır'da Paris'te geçen yıl 9 Ocak'ta öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşundan sonra DİKASUM çalışanı Sevda Kayar Nejat Kajal’ın üç kadın devrimci için yazdığı şiiri okudu.

Anlı: Barış sürecine bozmaya yönelik

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, geçen 40 yılda en büyük direnişin evin içinde verildiğini vurguladı.

Barış görüşmesi için oluşturulan heyetin 4 Ocak 2013 tarihinde İmralı adasında bir görüşme yaptığını ve bu görüşmeden sonra herkesin umutlandığını dile getiren Anlı, fakat karanlık güçlerin bu olumlu havayı bozmaya çalıştığını vurguladı.

Bugün Ortadoğu’nun bir tarafının aydınlığı yaşarken diğer tarafının karanlığı yaşadığına vurgu yapan Anlı, “Özellikle belirtiyoruz ki Rojava devrimi kadın devrimidir. Bunu sadece biz değil, tüm dünya söylüyor. Bizler de 3 kadın yoldaşımızın şahsında tüm kadınların direnişini ve mücadelelerini selamlıyoruz” dedi.

Anlı’nın konuşmasından sonra üç kadınla ilgili DİKASUM’un düzenlediği sinevizyon gösterildi.

Bağlar Belediye Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Sakine Cansız ile aynı cezaevinde kalmadıklarını fakat onu cezaevinde sık sık ziyaret ettiğini ifade etti. Bu vesileyle onunla sohbet etme şansı yakaladığını belirten Akat, "kadın yoldaşlarımızın yaşamlarını anlatmaya, Kürdistan tarihindeki yerlerini anlatmaya hiçbir söz yetmez” şeklinde konuştu.

Akat: Failler hala bulunmadı

Üç kadın devrimcinin faillerinin hala yargılanamamasını nefretle kınadığını dile getiren Akat, yaşanan katliamın Kürt halkı üzerinde ilk olmadığını da belirtti. Sakine’lerin güçlü ve direngen kadınlar olduğunun altını çizen Akat, bu yüzden egemenlerin onlardan korktuğunu vurguladı.

Akat, 3 kadın devrimcinin Kürt kadınının yolunu aydınlattığını bu yüzden de 3 kadın yoldaşlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve onların mücadelelerine sahip çıkacaklarını belirterek konuşmasını tamamladı. BİANET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.