Twitter'da Air Force One takibi: Trump Türkiye'ye mi gidiyor?

Twitter'da Air Force One takibi: Trump Türkiye'ye mi gidiyor?

Trump'ın dün gece Irak'a yaptığı 'sürpriz' ziyaret pek de sürpriz olmadı. Air Force One'ın Avrupa üzerinde uçtuğu fark edilince, sosyal medyada takip başladı, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Türkiye'ye geldiği de iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece Irak’a yaptığı ‘sürpriz’ ziyaretin pek de gizli tutulamadığı, başkanlık uçağı Air Force One’ın uçuşunun internet üzerinden an be an takip edildiği ortaya çıktı. Trump’ın rotası Twitter’da bu şekilde ifşa edilirken, ABD’de güvenlik tartışması patlak verdi.

İlk ifşaat, İngiltere üzerinde uçan farklı bir Boeing modelinin bir uçak meraklısı tarafından fark edilmesiyle geldi. Bu kişi, beyaz-mavi renkli uçağın fotoğrafını Flickr üzerinden paylaştı.

Bu Boeing’n Air Force One olabileceğinin fark edilince, uçakların rotalarını inceleyen sitelerin kullanıcıları Boeing’in kullandığı çağrı işaretlerini araştırdı ve uçağın Trump’a ait olduğunu ortaya çıkardı. Bu noktadan sonra da Trump’ın rotası Twitter üzerinden paylaşılmaya başlandı.

WIKILEAKS SORDU: TÜRKİYE’YE Mİ GİDİYOR?

Öyle ki, bu durum WikiLeaks sitesinin de dikkatini çekti. WikiLeaks, “Trump Afganistan’a sürpriz bir ziyarete mi gidiyor? Türkiye’ye mi?” diye yazdı. WikiLeaks’in tweet’inde, Air Force One’ın sahte bir kodla gece yarısı Andrews Hava Üssü’nden havalandığı, uçağın uydu alıcılarının Romanya yakınlarında değiştirildiği veya kapatıldığı bilgisi bile yer aldı.

 

‘ERDOĞAN’LA MI GÖRÜŞECEK?’

WikiLeaks bir sonraki tweet’inde ise uçağın Türkiye yönünde hareket ettiğine dikkat çekerek, Trump’ın niçin bölgeye geldiğine dair tahminleri bir ankete bile dönüştürdü. Ankette ilk seçenek ‘Trump-Erdoğan görüşmesi’ olarak verildi.

‘GİZLİ OPERASYON DİYE BİR ŞEYDEN HABERİNİZ YOK MU?’

Trump’ın bölgeye gelişi ve Türkiye’ye ineceği iddiası İsrail medyasında da flaş haber olarak verilirken, Beyaz Saray’ın Trump yönetimindeki hatalarına bir yenisinin eklenmesi ve böylesi bir güvenlik açığı yaşanması tepki çekti.

ABD’de Irak ve Afganistan gazilerinin kurduğu bir derneğin başkanı olan Paul Reickhoff, “Kaynaklarım bana Trump’ın -muhtemelen Irak’taki- askerleri ziyarete gitmekte olduğunu söylüyor. Geç olsun, güç olmasın. Fakat bu ziyaret henüz gerçekleşmeden bu kadar çok insanın haberdar olması da biraz sorunlu. ‘Gizli operasyon’ diye bir şeyden haberiniz yok mu?” diye yazdı.

TRUMP’I TWITER’DAN UZAK TUTMUŞLAR

Ziyaret sırasında ABD Başkanı’nın uçağında olan bir Reuters muhabiri ise 11 saatlik uçuş sırasında uçağın pencerelerindeki stor perdelerin indirildiğini, ışıkların da çoğunlukla kapatıldığını anlattı. Buna göre, güvenlik gerekçesiyle Trump uçuş boyunca Twitter’dan da uzak durdu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.