Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği açıldı

Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği açıldı

Tuzluçayırlı kadınlar, komünal bir çalışma sonucu "Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği"ni açtı.

Ankara Tuzluçayır'da yaşayan kadınlar, uzun süredir verdikleri emek sonucu komünal bir çalışmayla "Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği" açtı. Davul zurna ve halaylarla yapılan açılışa, Tuzluçayırlı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Açılıştan önce dernek bahçesine, kadınlar bağış standı açıp bahçede yaptıkları gözlemeleri ve yiyecekleri satarak dernek için ilk komünal maliyeyi oluşturdu.

Ortak aklın ve emeğin ürünü

Açılış konuşmasının yapan dernek kurucularından Elif Sancı, Tuzluçayırlı kadınların dernek çatısı altında ortak bir çalışma yürüteceğini belirtti. 23 Nisan Çocuk Bayramı'na da değinen Sancı, çocukların sağlık eğitim hakkından yararlandığı eşit ve barış dolu bir ortama kavuşması gerektiğini ancak böyle bir durumda bayramın gerçek anlamına kavuşacağını vurguladı. 

'Derneği sahiplenin' çağrısı

Sancı, "Biz Tuzluçayırlı kadınlar olarak bir yıldır bu derneğin çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu dernek kadınların ortak emeği ve aklıyla kurulmuştur. Çocuklarımızın istismara uğradığı, kadınların öldürüldüğü ve bütün bunlara 'Bir defadan bir şey olmaz' denildiği bir dönemde bu zihniyete karşı mücadele edeceğiz" dedi. Artan kadın cinayetlerine ve şiddet ortamına cevap olmak için çalışma yürüteceklerini aktaran Sancı, hiçbir mezhep, kimlik ayrımı yapmadan tüm kadınları derneğe sahip çıkma çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.