Tutukluya gardiyanlardan ölüm tehdidi iddiası

Tutukluya gardiyanlardan ölüm tehdidi iddiası

Silivri 2 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından darp edildiği iddia edilen Müslüm Gönül'ün ailesi, yetkililerden konuya ilişkin bilgi alamadıklarını belirtti.

Silivri 2 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 22 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen görüş sonrası gardiyan tarafından darp edildiği iddia edilen tutuklu Müslüm Gönül’ün ailesi, İnsan Hakları Derneği(İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Gönül'ün eşi Elif Gönül, annesi Badegül Gönül ve avukatı Fırat Vural katıldı.

Darp ve işkence iddiasına ilişkin cezaevi müdürlüğüne ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını belirten avukat Fırat Vural, herhangi bir yanıt alamadığını söyledi. 

'EŞİM İÇİN ENDİŞELİYİM'

Gönül’ün eşi Elif Gönül, "Eşim gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edilmiş. Bu nedenle eşim için çok endişeliyim. Bu insanlık dışı uygulamalara derhal son verilmeli" dedi. 

'SİLİVRİ NAZİ KAMPI OLMUŞ'

Oğluna yönelik işkencenin halen devam ettiğini söyleyen anne Badegül Gönül, sadece oğlunun değil ailelerin de aynı işkenceye maruz bırakıldığını belirterek, "Her görüşte insanlık onurunu incitecek aramalara tabi tutuluyoruz. Silivri Cezaevi adeta bir Nazi kampına dönüşmüş" dedi. Gönül, oğlunun başına gelebilecek her tülü olumsuzluktan Adalet Bakanı ve gardiyanların sorumlu olduğunu söyledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.