TÜSİAD Başkanı: YSK bir an önce kararı versin

TÜSİAD Başkanı: YSK bir an önce kararı versin

YSK'nin İstanbul seçimleriyle ilgili kararı bir an önce vermesini istediklerini söyleyen TÜSİAD Başkanı Kaslowski, "Biz seçimsiz döneme bir an önce girip uzun vadeli reformları hayata geçirmeyi arzuluyoruz" dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, YSK’nin İstanbul seçimleriyle ilgili kararı bir an önce vermesini ve ‘seçimsiz döneme bir an önce girmeyi arzuladıklarını’ söyledi.

Bloomberg HT’nin programına konuk olan Kaslowski, İstanbul’daki seçimler için “Arzumuz bu kararı YSK’nin bir an önce vermesidir. Biz seçimsiz döneme bir an önce girip uzun vadeli reformları hayata geçirmeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan ile iki gün önce toplantı yaptıklarını hatırlatan Kaslowski ‘reformları beraber yapma niyetini ortaya koyduklarını’ söyledi.

‘STK’LERLE CİDDİ İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR’

Reformları üç gruba ayırdıklarını belirten Kaslowski “Birinci grup finansal istikrar sağlayacak reformlar, verimlilik ve rekabet ortamını iyileştirecek reformlar, bir de kapsayıcı büyüme için gerekli reformlar. Bu alt başlıkları detaylı şekilde çalışmak önemli… Kurumların güçlenmesinden tutun eğitime, bölgeler arası eşitsizliği gidermek gibi birçok mikro reform detaylandırılmalı. Bu açıdan STK’lerle de ciddi işbirliğine ihtiyaç var” dedi.

Kaslowski şöyle konuştu: “Ekonomide son 5 sene içinde yoğun seçim döneminden geçtiğimiz için kısa vadeli politikalara odaklanmıştık, bu da yatırım ortamında olumsuz etkiler ortaya çıkarttı, yatırımlar azaldı. Enflasyon yavaş yavaş yükseldi. Önümüzde 4,5 yıllık seçimsiz dönem var. Dolayısıyla artık bu olumsuz durumun pozitife dönmesi söz konusu. İlk başta tek haneli enflasyona geri dönebilmek için sıkı para politikası ele alınmalı. Bunun başarılı olması için sıkı maliye politikasına da ihtiyaç var. Bu ikisi beraber ele alınınca enflasyonda olumlu sinyaller alırız.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.