Türkiye'nin faaliyetleri cezai sorumluluk içeriyor

Türkiye'nin faaliyetleri cezai sorumluluk içeriyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin, Libya'daki iç savaşta 'tarihsel ve cezai sorumluluk sahibi' olduğunu öne sürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “NATO üyesi olduğunu iddia eden bir ülke olarak Türkiye, Libya’daki iç savaşta tarihi ve cezai sorumluluk sahibi” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Almanya’yı ziyaret ederek Başbakan Angela Merkel’le görüşen Macron, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Macron, Türkiye’nin Libya politikasıyla ilgili bir soruya, Ankara’nın cihatçı savaşçıları Suriye’ye taşıdığını ve Birleşmiş Milletler silah ambargosuna karşı geldiğini öne sürerek, “Bunun, bir NATO üyesi ülke için tarihi ve cezai bir sorumluluk içerdiği görüşündeyim” cevabını verdi.

Macron Türkiye’nin Libya krizine müdahalesinin Fransa için “kabul edilemez” olduğunu da kaydetti ve Ankara’nın “bir an önce duruşunu netleştirmesi” gerektiğini savundu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.