Türkiye'nin en zengini yeniden Murat Ülker

Türkiye'nin en zengini yeniden Murat Ülker

Forbes Dergisi mart ayı sayısında en zengin 100 ismini açıkladı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker servetini geçen yıla göre 1 milyar dolar artırıp 4 milyar 700 milyon dolara çıkararak yeniden Türkiye'nin en zengin ismi oldu.

2019 yılında 3 milyar 700 milyon dolar servete sahip olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker servetini 4 milyar 700 milyon dolara çıkararak yeniden Türkiye’nin en zengin ismi oldu. Yani Murat Ülker’in serveti bir yılda 1 milyar dolar attı.

Ülker’i geçen yılın birincisi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak 3 milyar 200 milyon dolarlık serveti ile izliyor. Ilıcak’ın serveti geçen yıl 3 milyar 800 milyon dolar idi.

Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı ise Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk oldu. Şahenk’in serveti gçen yıla göre 400 milyon dolar artışla 2 milyar 400 milyon dolara yükseldi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan kişisel servetini 850 milyon dolardan 1.1 milyar dolara çıkararak milyarderler grubuna geri döndü.

Listede Koç Holding’e bağlı 8 isim var. Semahat Arsel’in 1.9 milyar dolar, Rahmi Koç’un 1.8 milyar dolar, Suna Kıraç’ın 1.6 milyar dolar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un 800 milyon dolar, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 700 milyon dolar, İpek Kıraç’ın 600 milyon dolar, Aylin Elif Koç’un 450 milyon dolar, Esra Çiğdem Koç’un 450 milyon dolar serveti bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.