Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu: 66 ilçenin nüfusundan fazla

Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu: 66 ilçenin nüfusundan fazla

Türkiye'nin en kalabalık ilkokulu, İstanbul'da yer alıyor. 5 binden fazla öğrencisi bulunan okulda 8 farklı ülkeden öğrenci bulunuyor. 155 öğretmen 'A'dan 'V'ye kadar olan sınıflarda aynı anda ortalama 50 öğrenciye eğitim veriyor.

İstanbul Avcılar’daki Leyla Bayram İlkokulu mevcudu ile ile Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu oldu. 5 bin 300 öğrencisi bulunan okulun öğrenci sayısı 66 ilçe merkezinin nüfusundan fazla.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2017 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, 5 bin 300 öğrencili Leyla Bayram İlkokulu’ndaki İlkokul’da 1 müdür ve 4 yardımcısı görev yapıyor. Sınıflardaki ders mevcudu ise 50-52 dolayında.

‘GÖNLÜMÜZ ZENGİN, 5 BİN ÖĞRENCİ DAHA SIĞDIRABİLİRİZ’

Okul Müdürü İsmail Mustafa Akçay, okula 800’ü Suriye’den olmak üzere 7 farklı ülkeden gelenler olduğunu söyledi. Akçay, “İkili eğitimde 5 bin 300 öğrencimiz 155 öğretmen,  41 alt sınıf, 284 kaynaştırma öğrencimiz var. Gönlümüz o kadar zengin ki, 5 bin öğrenciyi daha bu okula sığdırabiliriz” dedi.

Akçay, okulda güvenliği sağlamak amacıyla 64 ayrı kamera bulunduğunu, kayıtların 15 gün süreyle tutulduğunu, bunun yanı sıra alarm sistemi, 3 güvenlik personelinin görev yaptığını belirtti. Akçay, okulda öğretmenler odasının yanındaki mutfakta, limonatadan, kahve makinesine, ıhlamur, çay, sıcak çikolata, salep, Türk kahvesini sürekli hazır bulundurduklarını, öğretmenlerin ev ortamı sayesinde okula daha erken gelerek, daha geç çıkmaya başladıklarını anlattı.

İNSAN SELİ OLUŞUYOR

Leyla Bayram İlkokulu’nda özellikle öğle saatlerinde büyük kalabalık oluşuyor. Sabahçı öğrencilerin dağılma, öğlencilerin ise derse girme saati olan saat 12.30 sıralarında onlara eşlik eden velileri ile birlikte okulun bahçesinde insan seli oluşuyor.

Öğrenciler sınıflarına girerken arkadaşlarını kaybetmemek için elleriyle öndeki öğrencinin sırtına tutunarak ilerliyor. Veliler sınıfların kalabalık olmasından ve öğretmenlerin onlara yeterince zaman ayıramamasından yakınıyor.  Nüfusu 70 binin üzerinde olan mahallede ilkokul sayısının yetersiz olduğu vurgulandı.

‘A’DAN V’YE KADAR SINIF NUMARAMIZ VAR’

Okul Müdürü İsmail Mustafa Akçay, her dönemde 1 ve 2’nci sınıflar için 25’er sınıf açtıklarını bunlara alfabenin neredeyse tamamını kullanarak  ‘A’dan, ‘V’ye kadar numara verdiklerini vurguladı. Akçay, “Okulda sabah ve öğleden sonra 64’er olmak üzere 128 dersliğimiz var. Komplike okul yapımız var. Okul öncesi eğitimin yanı sıra Suriyeli yetişkinlere Türkçe derslerimizi sürdürüyoruz. Çeşitli alanlarda il, ilçe derecelerimiz, birinciliklerimiz, ulusal alanda derecelerimiz var” diye konuştu.

Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Leyla Bayram Okulu’nda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin eğitimi ‘sorunsuz’ sürdürdüklerini söyleyerek, “Bu mahallemizde bir-iki okul yaparak bu okulumuzun yükünü azaltmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda bir okulumuzun inşaatına başlanacak” dedi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.