'Türkiye'den gönderilen silahlar' için Libya'da soruşturma

'Türkiye'den gönderilen silahlar' için Libya'da soruşturma

Libya ordusunun Türkiye'den gönderildiğini açıkladığı silahlar için ortak soruşturma açılıyor.

Muammer Kaddafi yönetiminin sekiz yıl önce NATO destekli isyanla devrilmesi sonra siyasi kaosa gömülen petrol zengini Libya’da, Türkiye’den gönderildiği iddia edilen silahlar tartışma yarattı. Türkiye suçlamaları reddederken, iki ülke ortak soruşturma kararı aldı.

Libya’nın Birleşmiş Milletler destekli hükümeti geçen hafta, Trablus’a 100 kilometre mesafedeki Humus havalimanındaki bir gemide, Türk yapımı 3 bin tabanca da dahil çok sayıda ve farklı türlerde silah bulunduğunu açıklamıştı. Yetkililer, bir gün öncesinde de aynı limanda 2.5 milyon tane Türk yapımı kurşun ele geçirildiğini öne sürmüştü.

Şimdi iki ülke, bu silahlar hakkında ortak soruşturma kararı aldı. Karar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Libya ziyaretinde, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala ile görüşmesinde alındı. Çavuşoğlu Libyalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında, ‘gemi hakkında Türkiye’de parke ve buna benzer malzemelerin yüklendiği bildiriminin yapıldığını’ söyledi. Dışişleri Bakanı, “Gemi silah yüklü değil. Gemi içinden çıkan iki konteynerdeki kurusıkı silahlarla ilgili bir süreç var. Biz bu konularda çok hassasız ve bu konuda birlikte soruşturma yürüteceğiz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.