Türkiye'den Almanya'ya Büyükada yanıtı

Türkiye'den Almanya'ya Büyükada yanıtı

İnsan hakları savunucusu Peter Steudtner'in Büyükada'daki eğitim toplantısında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması, Türkiye ile Almanya arasında yeni bir krize neden oldu.

Alman vatandaşı aktivisit Peter Steudtner’in (45) Büyükada’daki gözaltılar sonrası ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim tırmanıyor. Almanya, Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak nota vermiş, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Türkiye’ye verilecek yanıtın görüşülmesi için tatilini yarıda kesip Berlin’e dönme kararı aldığını duyurmuştu.

Bugün Dışişleri Bakanlığı’ndan Almanya’ya yanıt geldi. Yazılı açıklamada “AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Federal Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan ve diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek açıklamalarda Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler kullanıldığı görülmüştür. Bu açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir” denildi.

Alman makamlarınca kullanılan ifadelerin Almanya’nın hukuka yaklaşımındaki çifte standardı bir kez daha ortaya koyduğu öne sürülen açıklamada, “Söz konusu açıklamalardaki ifadelerin, Türkiye’yi alan farklı terör örgütü mensuplarına kucak açarak, teröristlerin adalet önüne çıkarılmasını engelleyenlerin hukuka yaklaşımlarındaki çifte standardı bir kez daha ortaya koymuştur” ifadesine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.