Türkiye'de virüs nedeniyle can kaybı 1006'ya yükseldi

Türkiye'de virüs nedeniyle can kaybı 1006'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 98 kişinin daha korona virüsü nedeniyle öldüğünü ve can kaybının 1006'ya yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgınına ilişkin açıklamalar yaptı. Koca, son 24 saatte 98 kişinin daha korona virüsü nedeniyle öldüğünü ve can kaybının 1006’ya yükseldiğini söyledi. Koca “Bugün itibarıyla toplam test sayısı 307 bin 210’a ulaştı. Son 24 saatte 4 bin 747 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 47 bin 029’a yükseldi” dedi.

Bakan Koca “Türkiye’nin toplam sağlık personeli sayısı 1 milyon 61 bin 635’tir. Bunun 165 bin 363’ü doktor, 204 bin 969’u hemşiredir. Sağlık ordumuza ve sağlık altyapısına güvenin” dedi. Koca, bugüne dek 2 bin 423 hastanın iyileşip taburcu edildiğini belirtti.

“Sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız” diye Koca, “Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz. Hastalığı kontrol altına andığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Evde kalın” diye konuştu.

‘CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’ 

Fahrettin Koca, “Sağlık çalışanlarına saldırılarda cezalar caydırıcı olmalı. Meclisimiz bu konuda girişimde bulunmuştur. Yasa tasarısı bizler için büyük önem taşımaktadır. Dileğimiz yasanın Meclis’in her üyesinin evet oyuyla yasalaşmasıdır” dedi.

Sağlık Bakanı, yoğun bakıma alınan hasta sayısının düşmeye başladığını belirterek “Hastaneye, yoğun bakıma yatış ve entübe edilen hasta sayısının stabil döneme girdiğini, artış hızının azaldığını söyleyebiliriz. Yoğun bakım sürecimiz, diğer ülkelere göre özellikle son haftalarda giderek düşmeye başladı. Türkiye genelindeki hastanelerde yatak doluluk oranı yüzde 36,3” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, e-Devlet üzerinden başvuranlara şu ana kadar 3,5 milyon maske dağıtıldığını da söyledi.

İsrail’in Türkiye’den koruyucu sağlık ekipmanı talep ettiğini açıklayan Koca, “Bununla ilgili görüşmeler sürüyor” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.