Türkiye Petrolleri genel müdürlüğünde işçi eylemi

Türkiye Petrolleri genel müdürlüğünde işçi eylemi

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, Türkiye Petrolleri'nin Ankara'daki genel müdürlük binasında eylem yaptı. Enerji Bakanı Berat Albayrak sendikanın görüşme talebine yanıt verince eylem sona erdirildi.

Türkiye Petrolleri’nde (TP) çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, özelleştirme ve taşeronlaştırma girişimine karşı harekete geçti. Türkiye Petrolleri’nin (TP) bünyesinde yürüttüğü saha hizmetlerini TPIC’e devredilmesi yönündeki kararın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından imzalanarak Bakanlar Kurulu’na sunulmasına tepki gösteren işçiler, genel müdürlük binasına girerek içeride eyleme başladı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlükleri’nden Ankara’ya gelen işçilerle genel müdürlük işçileri Türkiye Petrolleri önünde toplandı.

Özelleştirme ve taşeronlaştırmanın önünü açacağını belirttikleri devir işlemine itirazlarını dile getirmek isteyen işçiler genel müdürlük binasına girdi.

Burada özel güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmanın ardından işçiler binanın ikinci katına çıkarak, eyleme başladı.

Daha önce sendikanın görüşme talebine yanıt vermeyen Enerji Bakanı Albayrak randevu verince işçiler genel müdürlükten çıkarak eyleme son verdi. Sendika heyeti de görüşme yapmak üzere bakanlığa gitti.

Petrol işçileri, Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulan kararın geri çekilmesini istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.