Türkiye NATO törenini terk etti

Türkiye NATO törenini terk etti

NATO'da komutanlık devir teslim törenine, ittifaka üye olmayan Kıbrıslı Rum temsilciler davet edildi. Türkiye, töreni terk etti.

NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı’nda (SHAPE) düzenlenen devir teslim töreninde, Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanlığı (SACEUR) görevi Orgeneral Curtis M. Scaparrotti’den Orgeneral Tod D. Wolters’a geçti. Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre törene, NATO üyesi olmamalarına rağmen Kıbrıslı Rum temsilcilerin davet edilmesi, Türk diplomat ve subayların ise bu durumu protesto için terk etmesi damga vurdu.

‘SADECE NATO DEĞİL, AB ÜYELERİ DE DAVET EDİLDİ’

Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre ise olay şöyle gelişti: Türk sivil ve askeri yetkililer, dün akşam saatlerinde töreni düzenleyen SHAPE yönetiminin, törene NATO müttefiklerinin yanı sıra AB üyelerinin askeri ve diplomatik temsilcilerini de davet ettiğini öğrendi. Bu çerçevede Türk yetkililer, NATO ile ortaklığı bulunmayan Kıbrıs temsilcilerine yönelik davetin geri çekilmemesi durumunda törene katılmayacaklarını bildirdi. Stoltenberg’in ofisinin de durumdan Türk yetkililerin bilgi vermesiyle haberdar olduğu öğrenildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.