Türkiye korona virüsü nedeniyle İran sınırını kapattı

Türkiye korona virüsü nedeniyle İran sınırını kapattı

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü salgını nedeniyle İran sınırının kapatıldığını açıkladı. İran'da sekiz kişinin korona virüsünden öldüğü açıklanmıştı.

Türkiye, İran’da korona virüsü salgını nedeniyle ölü sayısının sekize yükselmesinin ardından sınırı kapattı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Koronavirüs tehdidi nedeniyle Türkiye-İran sınırı kapatıldı” denildi. Türkiye’nin haricinde Irak, Pakistan, Türkmenistan da İran sınırını kapatmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nca, 81 ile gönderilen “hudut kapılarında alınması gereken tedbirler”e ilişkin genelgeye göre, İran ile kara hudut kapılarından İranlılar ve diğer yabancıların saat 17.00’den itibaren Türkiye’ye girişi yasaklandı. İran üzerinden hava yoluyla doğrudan gelen İranlılar ile diğer yabancı ülke vatandaşları ise havalimanı sınır kapılarından saat 20.00’den itibaren Türkiye’ye alınmayacak.

Buna göre, İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine imkan veren Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı.

ÇİN’E GİDİP GİTMEDİKLERİNE BAKILACAK 

Başka ülkeler üzerinden hava yoluyla Türkiye’ye gelen İran vatandaşları sağlık birimlerine yönlendirilecek, verilecek karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Türkiye’deki uluslararası havalimanlarına gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu yolcuların son 15 günde Çin ve İran’a seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri kontrol edilecek.

Pasaport çipi incelemesiyle anılan ülkelere seyahat yaptıkları tespit edilenler sınır kapılarında oluşturulan kontrol noktalarında muayene ettirilecek, sağlık birimlerinin vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Türkiye’den İran’a gitmek isteyen İran vatandaşlarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA: SONUÇLAR NEGATİF

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Van’da soğuk algınlığı belirtileri olan beş kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı” açıklamasını yaptı. Koca, dün ve önceki gün sekiz İran vatandaşının hastalık bulguları nedeniyle Türkiye’ye girişine izin verilmediğini de duyurdu.

Öte yandan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, “İran’a açılan kapılarımızda İran’dan tüm araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak durdurulmuştur. Türkiye’den (İran’a) ihracat ve transit işlemleri kontrollü devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum