Türk Telekom tekrar satılıyor

Türk Telekom tekrar satılıyor

Oger Telekom, Türk Telekom'daki hissesini satıyor. Türk Telekom'dan dolayı olan 4.75 milyar dolar borcunu ödeyemeyen Oger Telekom'un hisselerinin Saudi Telecom'a geçebileceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan’ın Suudi Telekom şirketi, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini almaya hazırlanıyor. Türk Telekom hisselerinin çoğunluğunu elinde tutan Oger Telekom’un milyarlarca dolarlık bir borç yükü altında olduğu için kendi hissesini satacağı söyleniyor.

Türk Telekom’da yüzde 55 pay Oger Telecom’un sahip olduğu Otaş’a ait. Eğer satış gerçekleşirse büyük hissedar artık Suudi Telekom olacak.

Hazine ise Türk Telekom’da altın hisse dahil yüzde 25 paya sahip.

OGER KREDİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Oger Telekom’un Türk Telekom sebebiyle 4,75 milyar dolarlık kredi bulunuyor. Oger Telekom eylül ve mart aylarında yapması gereken ödemeleri yapamamıştı

Hazine, ağustosun ilk haftasında Otaş’a gönderdiği mektupla, kredi sorununun çözümü için 60 gün süre tanımıştı. (Reuters)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.