Türk: MARSU'yu 600 milyon TL borçla devraldık

Türk: MARSU'yu 600 milyon TL borçla devraldık

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayyımın aylık geliri 3 milyon TL olan MARSU'yu 600 milyon TL borçla devrettiğini açıkladı. Türk, vatandaşların su borçlarının taksitlendirileceğini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyım döneminde Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) borcu ve meskenlerin kullandığı su borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Aylık geliri 3 milyon TL olan MARSU’yu 600 milyon TL’lik borçla devraldıklarını belirten Ahmet Türk, işletmenin personellerin maaşını ödeyemeyecek duruma getirildiğine dikkat çekti.

Türk, “Kayyum süreciyle gelerek kendilerinin geçici olduklarını bilen bir yönetim; halkın sağlığını, ihtiyaçlarını, geleceğini hiçe saydı ve bizleri borç batığına sokarak halkımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar” dedi.

VATANDAŞIN BORCU TAKSİTLENDİRİLECEK

Türk, bütün olumsuzluklara karşın halkı mağdur etmeyeceklerinin de söyledi ve “İnanıyorum ki bu süreci halkımızla beraber atlatacağız. Biz bu borçlarla hukuki ve adil bir şekilde baş etmeye çalışırken halkımızın da bizleri sabırla karşılamalarını bekleriz” diye konuştu. Belediye meclisinde kayyum destekçilerinin suya zam yapılmasını istediğini fakat su fiyatında herhangi bir artışa gitmediklerini ifade eden Türk, MARSU’ya borçlu olan vatandaşlarının da borçlarını 28.06.2019 tarihine kadar başvurmaları üzerine taksitlendirme yapacaklarını söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.