Türk camisindeki çocuklu Çanakkale temsili Avusturya'da cami kapattırdı

Türk camisindeki çocuklu Çanakkale temsili Avusturya'da cami kapattırdı

Avusturya'da bir Türk camisindeki bir temsilde çocukların asker ve şehit rolünde oynatılmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, soruşturma sonucunda yedi camiyi kapatacaklarını açıkladı.

Avusturya, Avrupa Türk İslam Birliği’ne (ATİB) bağlı bir camide Çanakkale Savaşı’nın asker üniforması giymiş çocuklar tarafından canlandırıldığı bir etkinlik konusunda yürütülen soruşturmanın ardından ülkedeki yedi camiyi kapatma kararı aldı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yedi camiyi kapatacaklarını ve ‘maaşlarını başka ülkelerden alan bazı imamları’ sınır dışı edeceklerini açıkladı.

Kurz, kararın Viyana’daki camide yapılan Çanakkale Savaşı canlandırmasında çocukların asker ve şehit rolünde oynatılması konusundaki soruşturmanın sonucunda alındığını söyledi. Kurz, “Paralel toplumların, siyasal İslam’ın ve radikalleşmenin ülkemizde yeri yok” dedi.

İBRAHİM KALIN: HUKUKA AYKIRI

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise karar Twitter hesabından  tepki gösterdi. Kalın, “Avusturya’nın sudan bahanelerle yedi camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir. Amaç, Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmektir. Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır. İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılması kesin olarak reddedilmelidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.