Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi öldü

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi öldü

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi yaşamını yitirdi. 93 yaşındaki Sibsi dün askeri hastaneye kaldırılmıştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 93 yaşındaki liderin hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Dünyanın en yaşlı üçüncü devlet başkanı olan Sibsi dün askeri hastaneye kaldırılmıştı.

Tunus lideri, geçen ay da ‘ciddi sağlık sorunları yaşadığı’ gerekçesiyle hastaneye kaldırılmış, 1 Temmuz’da taburcu olduktan sonra sadece iki kez görülmüştü.

Sibsi, 2011’de ‘Yasemin Devrimi’ olarak adlandırılan süreç sonrasında 21 Aralık 2014’te yapılan ilk devlet başkanlığı seçimini kazanarak göreve geldi. Beş yıllığına koltuğa oturan Sibsi, nisan ayında bir açıklama yaparak ikinci bir dönem için aday olmayacağını duyurdu.

Aslen avukat olan Sibsi, 1956 yılında Tunus’un Fransa’dan bağımsızlığını kazanmasının ardından Başbakan Habib Burgiba’nın danışmanı olarak siyasi hayatına başladı.

İçişleri ve Savunma Bakanlığı görevlerinin ardından hukuk okuduğu Fransa’nın başkenti Paris’e büyükelçi olarak atandı. İstifa edip ülkesine dönmesinin ardından Muhammed Mizali başbakanlığındaki hükümette Dışişleri Bakanı olarak yer aldı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.