Tuncay Özkan'dan 'çekimser HDP' özrü

Tuncay Özkan'dan 'çekimser HDP' özrü

HDP'nin Meclis'te neredeyse tüm önergelerde 'çekimser' oy kullandığını gösteren bir hatalı listeyi sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan özür diledi.

Meclis’te İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesi ile gündeme gelen ‘T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması’ teklifinin reddedilmesinde CHP’lilerin evet, AK Partililerin ret, HDP ve MHP’lilerin ise çekimser kalmasının ardından muhalefetin eleştirilerinin hedefi olan HDP’nin neredeyse tüm önergelere ‘çekimser’ kaldığını gösteren bir liste sosyal medyada yayıldı.

İlk olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın paylaştığı listeyi daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da paylaştı.

Listenin “AKP-HDP-MHP işbirliğini gösterdiğini iddia eden mesajlar yazan her iki siyasetçi bir süre sonra paylaşımlarını sildi. Çünkü liste hatalıydı!

Ancak olaya HDP’den tepki geldi. Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen bugün yaptığı basın toplantısında ‘Meclis’te Kabul Edilmeyen Konular’ başlıklı listenin ‘hayal ürünü’ olduğunu söyleyerek Özdağ ve Özkan’a isim vermeden tepki gösterdi.

Twitter hesabında bir paylaşımda bulunan Özkan ise, “TBMM’de HDP grubunun tepkisini çeken ve araştırma önergelerine çekimser oy kullandıklarını ileri süren çalışma gerçek değildir. Tarafımdan yapılmamıştır. Burada kısa bir süre yer alması bir hatamdır. Düzeltir özür dilerim” dedi. Özkan’ın özrüne Ayhan Bilgen de Twitter’dan yanıt verdi: Siyasette yanlışı kabul önemlidir.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.