Tunç Soyer: Bir gider bin geliriz dedik

Tunç Soyer: Bir gider bin geliriz dedik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda İzmirlilerle buluştu. Soyer, "Biz tohum gibiyiz. Bir gider bin geliriz dedik" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte seçim sonuçlarını değerlendiren Soyer, “Biz tohum gibiyiz. Bir gider bin geliriz dedik. Öyle de oldu. İzmirlileri bütün kalbimle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR DURUŞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ’

Basın toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, İzmir’in yeni büyükşehir belediye başkanı seçilmiştir. Bir İzmirli olarak kendisini partim adına kutluyor, İzmir’e de ülkemize de hayırlı olmasını diliyorum. İzmir 31 Mart yerel seçimlerinde cumhuriyetin, demokrasinin, barışın ve hoşgörünün başkenti olduğunu, umudun başkenti olduğunu bir kez daha göstermiştir. İzmirliler tercihlerini ranttan yana değil, halktan yana bir kez daha kullanmıştır. İzmir duruşunu bir kez daha göstermiştir. Siyaset bir iddia işidir. Bizim iddiamız ülkemize, yaşadığımız kentte ve partimize hizmet etmektir. Bu iddiamızı yine 31 Mart yerel seçimlerinde aldığımız sonuçlarla en iyi şekilde devam ettiriyoruz. Yapılan seçimlerin ülkemiz adına, kentimiz adına, İzmir adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

‘CANLA, BAŞLA, AŞKLA KAZANACAĞIZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmi olmayan sonuçlara göre netleşen Tunç Soyer ise konuşmasına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’ne teşekkür ederek başladı. Soyer konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’İzmir iradesini çok renkten, çok sesten, çok nefesten yana kullanmıştır. Oyunu birlik ve beraberlikten yana kullanmıştır. İzmir Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük şehirlerarasında en çok oy alan kent olmuştur. Bununla gurur duyuyoruz. İzmir her türlü adaletsizliğe haksızlığa karşı hayır demiştir. Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı. Biz tohum gibiyiz. Bir gider bin geliriz dedik. Öyle de oldu. İzmirlileri bütün kalbimle kucaklıyorum. Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ‘Belediye Ana’ olacak. Ve bütün evlatlarını aynı şekilde kucaklayacak. Hiçbirini diğerinden ayırmayacak, hiçbirine üvey evlat muamelesi yapmayacak. İzmir Türkiye’de siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini, başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdi. Bu nedenle bütün İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum Yarından itibaren İzmir’de canla. başla, aşkla çalışacağız.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.