Tüm Bel-Sen'den Yüksekova Belediyesi'ne ziyaret

Tüm Bel-Sen'den Yüksekova Belediyesi'ne ziyaret

Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarını ziyaret etti.

Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu, Yüksekova Belediyesini ve sendikaya bağlı Yüksekova üyelerini ziyaret etti.

Kurul üyeleri, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı ile bir araya geldi. Yaptıkları ziyaretle ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Yüksekova Belediyesinde ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Yıldırımcı, “Tüm belediyelerde yetkili ve örgütlü bir sendikayız. 31 Mart yerel seçimlerinden bu güne kadar Yüksekova Belediyesinde ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bu belediyemizde de 78 tane üyemiz var ama yaklaşık 4 aydır buradaki hem işçiler hem de memurlar ne yazık ki maaşları ödenemiyor. Çalışanlar şuan ciddi anlamda mağdurlar. Bankalara karşı, alacaklılara karşı şuan icralık konuma gelmiş bulunmaktalar. Bunun nedeni ise 31 Mart’tan önce burada bulunan kayyum gitmeden önce bir meclis kararı alarak 5393 sayılı yasanın 68 maddesine bir madde ekleyerek belediyenin tüm gelirlerini bu güne kadar kullanmış oldukları, kredilerine ve borçlarına karşın yüzde 100’nü kesme kararı alıp, İller bankasına göndermiş. İller Bankası da bu gelirlerin tamamını belediyeye göndermeden kaynağından, ne yazık ki kesiyor ve alacaklara dağıtıyor. Belediyeye bir kuruş para gelmiyor. Bu nedenle belediye yönetimi Yüksekova halkına en acil ihtiyaçları olan temizlik hizmetlerini bile yerine getiremezken belediyede işçiler ve memurlarla birlikte toplam 302 tane çalışan da şuana kadar bir maaş ödemiş değildir" dedi.

Yüksekovalılara belediyeye sahip çıkmaları çağrısında bulunan Yıldırımcı, "Tabi bu nereden bakılırsa bakılsın bir kurumun tamamının hizmetlerini bloke etme, hiç hizmet yapamayacak duruma getirmelerine art niyetli bir meclis kararı olarak bakıyorum. Yasada çok belli 5393 sayılı yasa: Belediye borçları ne kadar fazla olursa olsun gelirin yüzde 40’ından fazlası kesilemez. Ama ne yazık ki dediğim gibi kayyum aldığı özel meclis kararı ile belediye gelirinin yüzde 100’nü keserek belediyeyi gelirsiz bırakmıştır. Belediyenin kendi öz gelirleri olmadığı için halka ne hizmet edebiliyor ne de belediye personeli maaş alabiliyor. Bunun en yakın zamanda çözümlenmesi için gerekli çalışmalar yürütüp gerekli mevkilere seslendiğimiz gibi Yüksekova halkına da belediyelerine sahip çıkmaya ve çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Yapılan Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı ise kurul üyelerinin ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

b1-055.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.