TTB: Salgında kazanımlar kaybediliyor

TTB: Salgında kazanımlar kaybediliyor

COVID-19 hastalarına temas etmiş kişilere yapılan testlerin çok azaldığını ya da durduğunu açıklayan TTB Bakanlığa seslendi: “Büyük emek ve can kayıpları pahasına sağlanmış olan kazanımlarımız birer birer kaybediliyor.”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi bugün yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu, COVID-19 hastalarına temaslı olanlara da test yapılmasını istedi:

“Son günlerde COVID-19 hastalığının giderek yaygınlaşması sonrasında yaptığımız incelemeler, Sağlık Bakanlığı’nın temaslılar için test endikasyonunu yeniden işleme koymasının yaşamsal öneme sahip olduğunu gösteriyor.”

“Test kısıtlaması kaldırılsın”

“Türk Tabipleri Birliği’ne tabip odalarından gelen bildirimler COVID-19 için sürveyans ve filyasyon faaliyetlerinin uzun süredir yapılmadığını ya da çok azaldığını gösteriyor. Her iki faaliyetin de yetersizliği ya da durdurulmuş olması pandemi karşısında büyük emek ve can kayıpları pahasına sağlanmış olan kazanımlarımızın birer birer kaybedilmesine neden oluyor.

“Türk Tabipleri Birliği olarak Sağlık Bakanlığı’nı COVID-19 için aktif sürveyans sistemini kurmaya ve filyasyon faaliyetlerini aksatmadan sürdürmeye, temaslılar için test kısıtlamasını kaldırmaya davet ediyoruz.”

“Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada bugünkü verileri şöyle değerlendirdi:

“Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız 1.000 sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya. 36 ilimizde ise 3 gündür yeni ağır hastamız olmadı.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.