TTB davasında karar verilmesi bekleniyor

TTB davasında karar verilmesi bekleniyor

Haklarında dava açılan Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konsey üyeleri üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Afrin operasyonuna ilişkin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin 2016-2018 dönemi Merkez Konsey üyeleri hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Ankara Adliyesi’nde, 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmaya çok sayıda milletvekili ve meslek örgütü temsilcisi katıldı.

İlk duruşmada ifade veren hekimlerin, ifadelerinin tamamlanmasının hemen ardından savcı mütalaasını açıklamıştı. Hekimlerin avukatları savcının mütalaasını ifadelerden önce hazırlandığını belirterek itiraz etmişlerdi. Üçüncü duruşma sanık koltuğundaki hekimlerin mütalaaya karşı savunmaları dinlenerek başladı.

‘HEKİMLERİN İNSANA YAPACAĞI EN İYİ ŞEY ONU YAŞATMAKTIR’

2016-2018 dönemi TTB Başkanı Raşit Tükel ilk ifade veren hekim oldu. Tükel yaptıkları açıklamaların bilimsel olduğunu savunarak, “Suçlamaya konu edinen açıklamalarımız suç teşkil etmemektedir beraatimizi talep ediyorum” dedi.

Savcının mütalaasını önceden hazırladığını belirten ve buna tepki gösteren Mustafa Tamer Gören ifadesinde, “Biz hekimlerin insana yapacağı en iyi şey onu yaşatmaktır. Savaş insanların toplu olarak ölümüne neden olan bir felakettir. Biz hekimler insanın fiziksel ve ruhsal açıdan tam iyilik hali içerisinde olması için uğraşırız. Etik kurallarımızın başında önce zarar vermemek kuralı gelir” dedi ve beraatini talep etti.

‘BU KABAHAT OLABİLİR Mİ?’

Funda Barlık Obuz ise ifadesinde, “Biz hekimler sağlıklı yaşam koşullarını bozan her şeye karşı çıkarız. Bana ve arkadaşlarıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyor beraatimi talep ediyorum” dedi.

Savcılık mütalaasını kabul etmediğini belirterek sözlerine başlayan Şeyhmuz Gökalp, “Açıklamalarımızın özü kimseye ayırmadan herkese sağlık hakkıdır. Bu tutum hekimlik etiğinin ve anayasanın bize verdiği yetkidir. Öznesi farketmeksizin tüm silahlı çatışmaları olumsuz sağlık koşullarını eleştirmek ve bunu kamuoyuna açıklamak suç olabilir mi? Barış ortamını koruyarak daha kazançlı olacağımızı düşünmek kabahat olabilir mi?” dedi ve beraatini talep etti.

YARGILANAN HEKİMLERİN İSİMLERİ

2016-2018 yıllarında TTB Merkez Konsey’de yer alan isimler şöyle: Mehmet Raşit Tükel, Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan, Bülent Nazım Yılmaz, Dursun Yaşar Ulutaş, Funda Barlık Obuz, Hande Arpat, Mehmet Sezai Berber, Mustafa Tamer Gören, Selma Göngür, Şeyhmuz Gökalp.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.