TSK'den Suriye'ye 'askeri' sevkiyat

TSK'den Suriye'ye 'askeri' sevkiyat

Suriye'de 'Fırat Kalkanı' ve 'Zeytin Dalı' harekatlarının yapıldığı bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından (TSK) zırhlı araç ve personel sevkiyatı yapıldı.

Türkiye’nin farklı kentlerindeki TSK birliklerinden ‘Fırat Kalkanı’ ve ‘Zeytin Dalı’ harekatlarının gerçekleştirildiği Suriye’deki bölgelere sevk edilen zırhlı araçlardan oluşan konvoy, akşam saatlerinde Kilis’e ulaştı.

Askeri konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye tarafına geçiş yaptı. Askeri konvoyda yer alan zırhlı araç ve personelin, Suriye’de bulunan TSK’ye ait üslerde konuşlandırılacağı belirtildi.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye sınırındaki Kilis’te askeri araç ve personel hareketliliği gece de devam etti. Çeşitli kentlerden sevk edilip kente ulaşan tank, fırtına obüsü ve zırhlı araçlar ile personelin bulunduğu konvoy, Kilis’in Elbeyli ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine doğru devam etti. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.