TSK'de atama krizi: Çok sayıda istifa kararı

TSK'de atama krizi: Çok sayıda istifa kararı

YAŞ toplantısının ardından TSK'da istifa krizi yaşanıyor. Bazı komutanların ise kendilerinden daha düşük rütbeli ya da kıdemsiz isimlerin üstlerine atanması nedeniyle istifa veya emeklilik kararı aldığı ifade edildi.

YAŞ sonrası gecikmeli olarak açıklanan atama listeleri TSK’de istifa krizine neden oldu. Çok sayıda komutanın daha düşük rütbelinin üst olarak atanmasına tepki gösterdiği ve istifa kararı aldığı belirtiliyor. İstifa kararı aldığı belirtilen bir diğer isim ise Zekai Aksakallı oldu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, atama listelerinin gecikmesinde siyasal tercihlerin belirleyici olduğu Ankara kulislerinde oldukça konuşuluyor. Değerlendirmeler arasında hükümetin ordunun tepe kademesinde çok radikal değişikliklere gittiği de ileri sürülüyor.

Atama listelerinin en önemli sürprizi, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın, Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı’na atanması oldu. Kararın ardından Aksakallı’nın, “terfi” gibi görünmekle birlikte daha “pasif” bir yer olan 2. Kolordu Komutanlığı’na atamaya itiraz ettiği için istifa kararı aldığı ve ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.