Trump'tan yenilgiyi kabul edebileceğine dair ilk sinyal

Trump'tan yenilgiyi kabul edebileceğine dair ilk sinyal

ABD'de düzenlenen seçimlerinin ardından ilk kez kameralar karşısına geçen Başkan Donald Trump, Covid-19'a karşı aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçerek canlı yayında 'Warp Speed Operasyonu' adını verdiği korona virüsü aşısı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Başkanlık seçimlerini Joe Biden'ın kazanmasının ardında hile ve iddialarını sürdüren Trump, "Gelecekte kimin yönetimde olacağını kim bilir, sanırım zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'da Gül Bahçesi'nde konuşan Trump, "Ben yönetimdeyken, bu yönetim sokağa çıkma kısıtlaması uygulamayacak. Gelecekte ne olursa olsun, kimin yönetimde olacağını kim bilir, sanırım zaman gösterecek, ama size bu yönetimin bir kısıtlamaya gitmeyeceğini söyleyebilirim" dedi. ABD basınında bu ifadeler, 'kaybettiğini kabul edebileceğine dair verdiği ilk sinyal' olarak değerlendirildi.

Aşı çalışmaları hakkında konuşan Trump, Pfizer'ın üzerinde çalıştığı aşının yüzde 90 başarılı olduğuna dair açıklamayı "Bu kadar kapsamlı ya da bu büyüklükte bir tıbbi dönüm noktasına hiçbir zaman bu kadar hızlı şekilde ulaşılmamıştı" ifadeleriyle hatırlattı. Yakın zamanda 'milyonlarca doz aşıya sahip olmayı planladıklarını' kaydeden Trump, "Aşılar, son onayları bekliyor. Nisana kadar tüm nüfusa yetecek kadar aşımız olacak" diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.