Trump'tan Venezuela'ya seyahat uyarısı

Trump'tan Venezuela'ya seyahat uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun muhalefetle görüşme çağrısını Twitter'dan değerlendirdi. Trump, ABD vatandaşlarına seyahat uyarısı da yaptı.

Venezuela’nın solcu hükümeti üzerindeki baskısını artıran ABD Başkanı Donald Trump, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ‘uluslararası gözlemcilerin katılımıyla muhalefetle masaya oturabileceğine’ dair açıklamasından kendine pay çıkardı. Trump, Maduro’nun ABD yaptırımlarının sonrasında aldığını belirtti.

Twitter’dan bir açıklama yapan Trump, “Maduro, ABD’nin yaptırımlarından ve petrol gelirlerini kesmesinden sonra muhelefetle müzakere etmeye istekli. Guaido Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından hedef alınıyor. Bugün çok büyük bir protesto bekleniyor. Amerikalılar bir dahaki uyarıya rağmen Venezuela’ya seyahat etmemeli” dedi.

Maduro bugün Rusya basını ile söyleşisinde, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido ile krize çözüm için yeni bir öneri getirmişti. Venezuela lideri, uluslararası arabulucuların katılması kaydıyla muhalefetle görüşmelere hazır olduğunu söylemişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.