Trump'tan Türkiye'ye 3 seçenek!

Trump'tan Türkiye'ye 3 seçenek!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı hakkında yine Twitter'dan bir açıklama yaptı. Trump, "3 seçenekten birine sahibiz," diyerek Türkiye için bu seçenekleri sıraladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni bir açıklama yaptı. “3 seçenekten birine sahibiz,” diyen ABD başkanı bu seçenekleri şöyle sıraladı:

“Binlerce birlik gönder ve askeri olarak kazan.”

“Türkiye’yi çok sert finansal yaptırımlarla vur.”

“Türkiye ve Kürtler’in anlaşması için aracı ol.”

Trump ayrıca, IŞİD’i yüzde 100 mağlup ettiklerini belirterek Türkiye’nin harekat düzenlediği bölgede hiçbir askeri güçlerinin olmadığını söyledi. ABD Başkanı, “Şimdi Türkiye Kürtlere saldırıyor, ki onlar 200 yıldır birbirleriyle kavgalılar,” ifadelerini kullandı.

Donald Trump, bu tweetinden birkaç saat önce de konu hakkında Türkiye ve Kürtlerle konuştuğunu söyleyip, Türkiye’ye yeni bir ekonomik tehditte bulundu.

‘ONLAR EZELDEN BERİDİR SAVAŞIYOR’

Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Kürtlere saldırmayı uzun zamandır planlıyor. Onlar ezelden beridir birbirleriyle savaşıyor. Bizim, saldırı alanının yakınlarında askerimiz veya ordumuz yok. Ben, SONSUZ SAVAŞLARA son vermeye çalışıyorum. İki tarafla da konuşuyorum.

‘YAKINDAN İZLİYORUM’

Bazıları bizim bölgeye binlerce asker gönderip en baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye bir NATO üyesi. Diğerleri de ‘DIŞARIDA KAL’, bırak Kürtler (bizim mali yardımımızla bile olsa) kendi savaşlarını versin diyor. Ben, eğer kurallara uymazsa, Türkiye’yi mali açıdan ve yaptırımlarla çok sert vuralım diyorum! Yakından izliyorum.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.