Trump'tan tuhaf IŞİD denklemi: Türkiye bizim kadar nefret etmiyor

Trump'tan tuhaf IŞİD denklemi: Türkiye bizim kadar nefret etmiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de IŞİD'le mücadelenin bölge ülkelerine bırakılması gerektiğini anlatırken tuhaf bir denklem kurdu. Trump IŞİD'den en çok İran'ın nefret ettiğini söylerken, Türkiye'nin 'kendileri kadar nefret etmediğini' savundu.

Suriye’den çekilip IŞİD’le mücadeleyi ‘Türkiye’ye devretme’ kararını ertelemiş görünen ABD Başkanı Donald Trump’tan kafa karıştıran bir açıklama daha geldi.

Trump, Amerikan askerlerini Suriye’den çekme ve IŞİD’le mücadeleyi bölge ülkelerine bırakma niyetini yenilerken, tuhaf bir denklem kurdu.

ABD Başkanı, “İran – bu eğer mümkünse- IŞİD’den bizden daha çok nefret ediyor. Rusya IŞİD’den bizden daha çok nefret ediyor. Türkiye -belki bizim kadar olmasa da- IŞİD’den nefret ediyor. Fakat IŞİD’den nefret eden ülkeler bunlar ve kendi bölgelerindeki savaşın bir kısmını onlar da yürütebilir çünkü biz [IŞİD’le] onların bölgesinde savaşıyoruz” diye konuştu.

Suriye’den 30 gün içinde çekilme kararını 19 Aralık’ta aniden açıklayarak ülkesinde tepki çeken Trump, sözlerinin devamında son günlerde belirginleşen geri adımların da sinyalini verdi. “Hiçbir zaman Suriye’den hızla çekileceğimizi söylemedim” diyen Trump, ‘IŞİD tamamen yok edilene dek’ Suriye’de asker bırakacağını ekledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.