Trump’tan Suudi Arabistan açıklaması

Trump’tan Suudi Arabistan açıklaması

Donald Trump, Şükran Günü vesilesiyle basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trump, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruları Suudi Arabistan’ın petrol piyasasındaki önemini vurgulayarak cevapladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Şükran Günü vesilesiyle Amerika dışında görev yapan Amerikan ordusu mensuplarıyla telekonferans üzerinden görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruları Suudi Arabistan’ın petrol piyasasındaki önemini vurgulayarak cevapladı.

CIA’in Kaşıkçı cinayetinin emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın verdiği kanaatinde olduğu haberlerinin basına yansımasına karşın Trump, Suudi Arabistan’ın arkasında durmuş, İran’a yüklenerek Suudi Arabistan’la ilişkilerin parasal boyutuna vurgu yapmıştı.

Trump, Kaşıkçı cinayetinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın rolü için “Emri vermiş olsa da vermemiş olsa da bunu kesin bir dille yalanlıyor” dedi. Trump ayrıca,“Bu işlenen suçtan nefret ediyorum, örtbas edilmesinden de. Veliaht Prens de işlenen suçtan benden daha çok nefret ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Amerika’nın Suudi Arabistan’la parasal ilişkiyi öne çıkararak insan hakları ve demokrasi değerlerinden taviz verdiği eleştirilerine cevaben “Her ülke bizimle aynı değerleri paylaşmayabilir. Bizim misyonumuz Amerikan halkının güvenliği ve emniyetini sağlamak” diye konuşmuştu.

Riyad’ın petrol piyasasındaki rolünü vurgulayan Trump, “Suudi Arabistan petrol fiyatlarının düşük kalmasını sağlıyor. Küresel bir resesyon istiyorsanız, en önemli unsur petrol fiyatlarının yükselmesidir” dedi. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.