Trump'tan Pompeo'ya: Kuzey Kore'ye gitme

Trump'tan Pompeo'ya: Kuzey Kore'ye gitme

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kuzey Kore ziyaretini iptal etti. Pompeo gelecek hafta Kuzey Kore'ye gideceğini duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun gelecek hafta yapmayı planladığı Kuzey Kore ziyaretini iptal etti.

Trump, gerekçe olarak Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması çabalarında yeterli ilerleme sağlanamamasını gösterdi ve bundan Çin’i sorumlu tuttu. Ziyaretin Çin’le yaşanan ticari anlaşmazlık çözülene kadar ertelendiğini söyleyen Trump, Çin’in Kuzey Kore konusunda artık yardımcı olmadığını öne sürdü.

Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 'dan şu anda Kuzey Kore'ye gitmemesini istedim çünkü Kore Yarımadası'nın nükleer silahlarından arındırılmasına ilişkin yeterince yol almadığımızı düşünüyorum" dedi.

Mike Pompeo gelecek hafta Kuzey Kore'ye gideceğini duyurmuştu. Pompeo ziyarete dair yaptığı açıklamada "Nihai ve tam olarak nükleer silahlardan arındırılması ve daha fazla diplomatik ilerleme sağlamak için Biegun ile birlikte Kuzey Kore'ye gideceklerini" belirtmişti. 

"Ford Motor. Co" şirketinin üst düzey yöneticilerinden Stephen Biegun'u Kuzey Kore'den sorumlu Özel Temsilci olarak atanmıştı.

Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'daki tarihi zirvede nükleer silahlardan arınma konusunda mutabık kaldığını vurgulayan Pompeo, "Bunlar zor konular. Çözülmeleri de zor. Ancak Başkan bir açıklık yarattı. Ve biz Kuzey Kore halkının barışçı geleceği vizyonunu gerçekleştirmek için tüm fırsatları kullanmalıyız" demişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.