Trump'tan liderlere 'Kudüs' telefonu

Trump'tan liderlere 'Kudüs' telefonu

ABD Başkanı Trump'ın Abbas, Netanyahu ve Kralı Abdullah'ı aradığı başka liderleri de arayacağı bildirildi Trump'un ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma niyetini aktardığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkenti Kudüs’e taşıma planına ilişkin Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbası aradığı bildirildi.

Filistin basınında yer alan haberlere göre,  Trump, Abbas’a ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma niyetinde olduğunu illettiğini yazdı. Abbas’ın ise Trump’ın bu sözlerine, “Çok tehlikeli sonuçları olur” karşılığını verdiği belirtiliyor.

Beyaz Saray, Trump’ın Abbas’ı aradığını doğrularken Başkan’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile de görüştü.

Beyaz Saray, Trump’ın başka devlet liderleriyle de görüşeceğini belirtti, ancak bu liderlerin kim olduğuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.