Trump'tan İran'a yeni yaptırım kararı

Trump'tan İran'a yeni yaptırım kararı

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik yeni yaptırımları içeren kararnameyi imzaladığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’ye ait İHA’nın düşürülmesinin ardından İran’la gerilimi tırmandıracak yeni yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı. Yaptırımlar arasında dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e yönelik yaptırım kararı da yer alıyor.

‘İHA’NIN DÜŞÜRÜLMESİNE BİR YANIT’

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısıyla İran’a yönelik yeni yaptırımları açıkladı. Trump, İran’ın ABD’ye ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesinin ardından söz konusu yaptırımların kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, “Pek çok isimle birlikte İran liderini de hedef alan çok güçlü yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalıyorum. Bugünkü adımımız, bir İHA’mızın düşürülmesi de dahil son haftalarda İran rejiminin saldırgan birçok davranışının sonucudur” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı, İran’ın hareket tarzındaki asıl sorumluluğun İran lideri Hamaney’de olduğunu, bu sebeple söz konusu yaptırımlardan onun da etkilendiğini ifade etti. ABD yönetimi Hamaney’in yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey bazı isimler ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de yaptırım listesine ekledi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.