Trump'tan ilk yaptırım: 21 Suudi yetkiliye ABD'ye giriş yasağı

Trump'tan ilk yaptırım: 21 Suudi yetkiliye ABD'ye giriş yasağı

ABD, Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Riyad'a ilk yaptırım kararını devreye soktu. 21 Suudi yetkilinin ABD'ye girişi yasaklandı.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya yönelik soruşturma sürerken, ABD Riyad yönetimine yönelik ilk yaptırımı devreye koydu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 21 Suudi yetkiliye ABD’ye giriş yasağı getirildiğini açıkladı.

Pompeo, söz konusu kişilerin Suudi gizli servisi, Kraliyet ailesi, dışişleri bakanlığı ve farklı bakanlıklarda görevli kişiler olduğunu ve salı günü itibarıyla bu kişilere ABD vizesi verilmeyeceğini, daha önce almış olanların vizelerinin de iptal edildiğini belirtti.

Pompeo, ABD’ye giriş yasağının ülkesinin bu konudaki son sözü olmayacağının da altını çizdi. Bakan, Suudi yetkililere yönelik kişisel mali yaptırımların uygulanmasının da konuşulduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı “Bir gazetecinin şiddet kullanılarak susturulmasının Washington yönetiminin kabul edebileceği bir durum olmadığını” söyledi.

TRUMP CIA RAPORUNU BEKLİYOR

ABD Başkanı Trump ise Kaşıkçı operasyonu için “tarihteki en kötü örtbas çabası” ifadesini kullanıp, tüm gerçekleri öğrenmek istediğini vurgulayarak Türkiye’ye gelen CIA Başkanı Gina Haspel’den kısa bir süre içerisinde rapor beklediğini belirtmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.