Trump'tan Erdoğan'a ve Kürt liderlere teşekkür

Trump'tan Erdoğan'a ve Kürt liderlere teşekkür

ABD Başkanı Trump, yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kürtlere de teşekkür etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ABD arasında sağlanan Suriye anlaşmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kürt liderlere teşekkür etti.

Trump, Teksas eyaletinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD ile Türkiye arasında Fırat’ın doğusu konusunda varılan anlaşmaya ilişkin “Bugün, Ortadoğu’da muazzam bir gün. Alışılmışın dışındaydı ama daha önce kimsenin yıllar yılı yapamadığı bir şeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

Kimseyle savaşmayı istemediğini vurgulayan Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kürtlere ve Kürt liderlere teşekkür ediyorum. Ve perde arkasında bizi destekleyen diğer ülkelere teşekkür ediyorum. Bu (anlaşma) muhteşem bir şey” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sık sık övgüyle bahseden Trump, “Erdoğan benim dostum. Türkiye doğru şeyi yaptı. Cumhurbaşkanı’na büyük saygım var. Başkaları böyle bir karar almayabilirdi. Akıllıca davrandı. Tam bir lider” dedi.

IŞİD’in tamamen kontrol altında olduğunu savunan Trump, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya da katkıları için teşekkür etti.

Trump, Suriye konusunda müzakereler yapıldığını ve sonunda bir anlaşma sağlandığını belirterek, “Bu durum Türkiye’nin ötesinde, Suriye’nin de diğer tüm ülkelerin de ötesinde. Ortada felaket bir savaş olabilirdi ve milyonlarca insan ölebilirdi. Biz yapabileceğimizi yaptık” dedi.

‘HERKES ÇOK MUTLU, YAPTIRIMLARA GEREK KALMADI’

Bazı senatörler Başkan Trump’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım için planlanan Beyaz Saray ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunmuştu. Başkan Trump varılan uzlaşı sonrasında davetin geçerli olduğunun mesajını verdi.

Türkiye ile varılan anlaşma sayesinde hem Türkiye’nin sınır güvenliği endişelerinin giderileceğini, IŞİD mahkumlarının kontrol altında tutulacağını söyledi. “Hayal edebileceğimiz her şeyi aldık. Kürtlere de teşekkür ediyorum” dedi. Trump “ABD çok mutlu, Türkiye çok mutlu, Kürtler çok mutlu. Uygarlık çok mutlu” ifadelerini kullandı.

Trump Türkiye ile varılan uzlaşının ardından yaptırımlara artık gerek kalmadığını söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.