Trump'tan Bolsonaro'ya: ABD sizinle

Trump'tan Bolsonaro'ya: ABD sizinle

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 1 Ocak itibariyle göreve başladı. Bolsonaro'yu tebrik eden ABD Başkanı Trump, "ABD sizinle" dedi.

Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bugün yapılan yemin töreninin ardından göreve başladı.

Bolsonaro, kongredeki konuşmasında Brezilya’yı “yolsuzluk, suç, kötü ekonomik yönetimden kurtaracağını” söyledi. Ekonomik reform sözü veren Bolsonaro, bütçe açığını azaltılacağını belirtti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Bolsonaro’yu tebrik eden ABD Başkanı Donald Trump, “Harika bir konuşma yapan Başkan Jair Bolsonaro’yu tebrik ediyorum. ABD sizinle” dedi. Bolsonaro da Trump’a Twitter hesabından teşekkür etti ve “Sevgili Başkan Donald Trump, beni cesaretlendiren sözleriniz için minnettarım. Birlikte, halkımıza refah ve ilerleme getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro’nun yemin törenine ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da katıldı.

‘TROPİKLERİN TRUMP’I’

“Tropiklerin Trump’ı” olarak nitelendirilen sağcı siyasetçi Jair Bolsonaro, 1964-1985 arasındaki askeri diktatörlükten bu yana Brezilya’nın ilk asker kökenli devlet başkanı oldu. Askeri diktatörlük dönemini öven Bolsonaro, kürtaja izin verilen hallerin daraltılmasını istiyor. Bolsonaro, “Ben olduğum sürece Brezilya’da kürtajın yasallaşmasına yönelik öneriler reddedilecek” demişti.

Seçim kampanyasında ABD Başkanı Trump gibi Paris İklim Anlaşması’ndan çekilebileceğini söyleyen Bolsonaro, Brezilya’nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşınabileceğini dile getirmişti. Bolsonaro “Filistin diye bir ülke yok. O zaman Brezilya’nın büyükelçiliği de olmamalı” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.