Trump'ın gizli anlaşmaları açığa çıkabilir

Trump'ın gizli anlaşmaları açığa çıkabilir

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki olumsuz haberlerin yayın hakkını kaynaklarından para karşılığında satın alıp hiçbir zaman yayınlamadığı belirtilen National Enquirer dergisinin CEO'su savcılarla anlaşarak itirafçı oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen ve eski kampanya direktörü Paul Manafort’un mahkemede suçlanmalarının ardından kritik bir gelişme daha yaşandı.

2016 seçimleri öncesinde Trump hakkındaki olumsuz haberleri para karşılığı ‘topladığı’ ancak hiç yayımlamadığı iddia edilen National Enquirer dergisinin CEO’su David Pecker, savcılarla işbirliği karşılığında dokunulmazlık elde etti.

Amerikan basını, National Enquirer’ın bir kasasının Trump hakkında zarar verici haberlerle dolu olduğunu yazdı.

ESKİ ‘KASASI’ DA ANLAŞTI, DOKUNULMAZLIK ALDI

National Enquirer dergisinin yayıncı kuruluşu American Media Inc (AMI) şirketinin CEO’su olan Pecker’ın, savcılara Trump’ın kendisi ve eski avukatı Cohen hakkında bilgi verdiği belirtiliyor. Mahkeme belgelerinde Pecker’ın, “Trump’ın kadınlarla ilişkilerine dair olumsuz haberler konusunda yardım ettiği, bu tür haberleri tespit ederek satın alınmasını sağladığı ve böylece yayımlanmasını engelleyerek seçim kampanyasına yardım ettiği” belirtiliyordu. Wall Street Journal gazetesi Pecker’ın Trump’ın avukatı Cohen aracılığıyla yapılan anlaşmalar konusunda savcılara bilgi verme karşılığında dokunulmazlık elde ettiğini yazdı.

Cohen de yolsuzluk ve seçim kampanyasına hile karıştırmakla suçlandığı davada itirafçı olmayı kabul etmiş, Trump’la cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden Karen McDougal ve Stormy Daniels’a ‘bir siyasi adayın isteği üzerine sus payı ödediğini’ kabul etmişti.

‘BELGELERİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ’

Amerikan haber ajansı AP ise derginin kasasında hem Trump’ın sus payı anlaşmalarına, hem de bazı ünlülere dair haberlerin yayın hakkına dair belgelerin bulunduğunu duyurdu. Ajansın kaynakları, bütün bu haberlerin yayın haklarının dergi tarafından satın alındığını ancaj hiç yayımlanmadığını söylerken, “[Bu durum] Pecker için çok büyük bir güç kaynağıydı” ifadelerini kullandı. İddiaya göre, Trump’ın eski Playboy modeli McDougal ile bir anlaşma yaptığı iddiası geçen yıl ortaya çıktıktan sonra, Pecker belgeleri kasadan çıkardı. Ancak belgelerin yerinin mi değiştirildiği yoksa ortadan mı kaldırıldığı henüz bilinmiyor.

‘OBAMA HAKKINDAKİ OLUMSUZ HABERLER KASTEN YAPILDI’

AP ajansına konuşan eski dergi çalışanları ise Trump hakkındaki olumsuz haberlerin susturulması politikasının 10 yıldan uzun süredir devam ettiğini öne sürdü. National Enquirer dergisi, Trump’ın olası başkan adaylığını 2010 yılında desteklemeye başlamış, dönemin başkanı Barack Obama’nın doğum yerini ve Amerikan vatandaşlığını sorgulayan haberler yayımlamıştı.

İLK BELGE YAYIMLANDI

Öte yandan, Trump’ın sus payı anlaşmalarından biri de basına sızdı. Trump’ın sahibi olduğu bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan bir kadından çocuk sahibi olup bu çocuğu gizlediğini iddia eden bir kat görevlisinin, National Enquirer dergisi ile yaptığı anlaşma CNN televizyonu tarafından yayımlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.