Trump'a Twitter yasağı: Engelleyemezsin

Trump'a Twitter yasağı: Engelleyemezsin

Bir mahkeme, Trump'ın Twitter hesabının kamusal alan olduğuna ve görüşlerini beğenmediği kullanıcıları engelleyemeyeceğine hükmetti!

ABD’de bir mahkeme, Başkan Donald Trump’a ifade özgürlüğü konusunda açılan bir davada davacıları haklı buldu. Mahkeme, Trump’ın Twitter hesabından vatandaşları engelleyerek ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğine, bunun da yasadışı olduğuna hükmetti.

DAVACILAR ARASINDA BİR POLİS DE VAR

Dava, ülkenin en prestijli eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi’ne bağlı bir ifade özgürlüğü kuruluşu ile aralarında bir polis memurunun da bulunduğu bir dizi Twitter kullanıcısı tarafından açıldı.

Manhattan’daki bölge mahkemesinde görülen davanın yargıcı Naomi Reice Buchwald, Donald Trump’ın ve diğer yetkililerin Twitter hesaplarının kamusal forumlar olduğuna ve bu hesaplara yorum yapanları engellemenin anayasa ihlali anlamına geldiğine hükmetti. Davada Trump’ı temsil eden Adalet Bakanlığı ise kararı karşı çıkarak temyiz haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray’a geldiğinden bu yana @RealDonaldTrump hesabını başkanlığının önemli ve tartışmalı bir unsuru haline getirmiş durumda. Twitter hesabını politikalarını açıklamak ve muhaliflerini eleştirmek için kullanan ABD Başkanı, kendisini eleştiren çok sayıda kişiyi ise engelliyor.

‘YOLSUZ’ DİYEN PROFESÖR: SİSTEME İNANCIM ARTTI

Davayı açanlar arasında, Trump’ın hesabına ‘Yolsuz, Beceriksiz, Otoriter’ mesajını atan sosyoloji profesörü Pjilip Cohen de vardı. Cohen kararın ardından, “Sisteme inancım bir miktar arttı” yorumunu yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.