Trump: Ukrayna uçağının düşüşüyle ilgili şüphelerim var

Trump: Ukrayna uçağının düşüşüyle ilgili şüphelerim var

İran'da düşen Ukrayna uçağıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Şüphelerim var. Diğer tarafta birileri bir hata yapmış olabilir" dedi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da İran ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İran’da düşen Ukrayna uçağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Trump, uçağın teknik nedenlerle düşmüş olması ihtimaline şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Trump, “Şüphelerim var. Başkalarının da şüpheleri var. Trajik bir olay. Diğer tarafta birileri bir hata yapmış olabilir. Çok zor bir bölgede uçuyordu. Orada birileri bir hata yapmış olabilir. Bazı kişiler uçağın mekanik nedenle düştüğünü söylüyor; bence bu bir soru işareti. (İran’ın kazara vurduğu iddiası) Gerçekten tam olarak bilmiyorum. Bu konuda kötü bir hissiyatım var, sanırım orada çok kötü bir şey oldu” diye konuştu.

Uçağın kara kutusunun açılacağını ve o zaman durumun daha da netleşeceğini dile getiren Trump, İran’ın söz konusu kara kutuyu hangi ülkeye isterse gönderebileceğini dile getirdi.

‘İRAN’A YENİ YAPTIRIMLARI KISA SÜRE ÖNCE ONAYLADIM’

ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürme gerekçelerinde haklı olduğunu savunan Trump, “O çok daha önce ortadan kaldırılmalıydı. Obama yönetiminin hatalarıyla İran rejimi finansal olarak güç kazandı ve bu paraları terörün finansmanında harcadı. Biz buna bir son verdik” dedi.

İran’ın, Irak’taki 2 ABD üssüne yönelik füze saldırılarının karşılıksız kalmayacağını belirten Trump, “İran’a yaptırımları getirdik. Öncekiler ağır yaptırımlardı, şimdi bunlar ciddi şekilde daha da artırılıyor. Kısa süre önce bunları onayladım, Hazine Bakanlığı açıklayacak” yorumunu yaptı.

NATO’nun Orta Doğu’daki süreçlerde daha fazla görev almasını istediğini dile getiren Trump, bu konuyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün “çok iyi bir görüşme yaptığını” söyledi.

“NATO Orta Doğu’da daha fazla devreye girmeli. Dünkü konuşmamızda Genel Sekreterin bundan heyecan duyduğunu da gördüm” diyen Trump, Orta Doğu’da görev yapacak NATO unsurları için “NATO-ME” (Orta Doğu/Middle East) şeklinde bir isim önerisi bile olduğunu belirtti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.