Trump: Türkiye'ye yaptırım konusuna bakıyoruz, henüz bir karar vermedik

Trump: Türkiye'ye yaptırım konusuna bakıyoruz, henüz bir karar vermedik

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili bir soru üzerine "Yaptırım konusuna bakıyoruz, henüz bir karar vermedik" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’dan S-400 savunma sistemleri alan Türkiye ile ilgili “Yaptırım konusuna bakıyoruz, henüz bir karar vermedik” dedi.

Trump’ın ilk olarak “Şu anda yaptırım düşünmüyorum” dediği belirtilmişti. NTV yayınına katılan Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, bunun çeviri hatasından kaynakladığını söyledi.

Bir gazetecinin Trump’a Türkiye’ye yaptırım uygulamayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu aktaran Günay, “Trump, biraz sessiz konuştu. Kafaların karışmasına sebep olan nokta, ses tonunun düşük olması. Sonrasında Trump’ın ne söylediğini Beyaz Saray’dan yazılı bir şekilde aldıktan sonra ortaya farkı bir durum çıkıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması ile ilgili “rahatsızlıklarını” ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a iletmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.