Trump, Taliban ile barış görüşmelerini durdurdu

Trump, Taliban ile barış görüşmelerini durdurdu

Bir ABD askeri dâhil 12 kişinin öldüğü saldırıyı Taliban üstlenmişti.

Taliban'ın geçen hafta aralarında bir ABD askerinin de bulunduğu 12 kişinin ölümüne sebep olan Kabil saldırısını üstlenmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Taliban liderleriyle yaptığı barış görüşmelerini iptal ettiğini açıkladı.

Kararını Twitter'dan duyuran Trump, daha önce pazar günü için Taliban liderleriyle Camp David'de bir 'gizli görüşme' planladığını aynı zamanda Afganistan başkanıyla da görüşmeyi planladığını açıkladı. Fakat geçen hafta yaşanan saldırıda Taliban'ın rol aldığını öğrenir öğrenmez planlarını iptal ettiğini söyleyen Trump, "Bu denli önemli bir barış görüşmesi döneminde ateşkes sağlayamıyor ve 12 masum insanı öldürebiliyorlarsa demek ki herhangi bir şekilde mantıklı bir uzlaşma sağlayamazlar" dedi. 

Trump'ın açıklaması ABD'nin Afganistan Özel Yetkilisi Zalmay Khalilzad'ın geçen hafta Taliban ile yapılan barış görüşmelerinde son taslağa gelindiğini açıklamasını ve aylardır beklenen ABD ordularının Afganistan'dan çekilmesi gelişmesini sürüncemede bıraktı. 

Reuters'ta yer alan habere göre, Trump'ın tweetlerinden saatler önce yüksek düzeyli bir Taliban yetkilisi, bir barış anlaşmasının yakında gerçekleşeceğini söylemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.