Trump: Süleymani talimatımla öldürüldü

Trump: Süleymani talimatımla öldürüldü

ABD Başkanı Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "Bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için bu adımı attık" yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin dün gece Bağdat’ta suikastle öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Trump, İran rejiminin bölgede istikrarsızlık kaynağı olduğunu savundu, ancak İran halkına seslenerek bir rejim değişikliği peşinde olmadıklarını söyledi.

ABD Başkanı, “İran, bölgeyi istikrarsızlaştırmak için vekillerini kullanmaya derhal son vermeli” dedi.

“ABD ordusu, Süleymani’yi benim talimatımla öldürdü” diye konuşan Trump, “Diplomatlarımızı, personelimizi, müttefiklerimizi nerede olursa olsun koruyacağız. Amacımız savaş başlatmak değil, savaş bitirmek. Süleymani, Ortadoğu’da milyonlarca masum insanın ölümünden sorumlu. Bağdat Elçiliği’nin basılması ve ABD’li personelin öldürülmesinde rolü vardı. ABD, kendisine, diplomatlarına, personeline yönelik saldırılara kalkışanları yok eder” şeklinde konuştu.

“Bir hedef listemiz var ve bunu her zaman uygulamaya hazırız” diyen ABD Başkanı, Süleymani’nin ABD’li diplomatlara saldırı planladığını öne sürdü.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.