Trump: Silahlarınızı almaya çalıştılar, şimdi de polisinizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar

Trump: Silahlarınızı almaya çalıştılar, şimdi de polisinizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar

Trump, "Önce silahlarınızı almaya çalıştılar, şimdi de polisinizi göndermeye çalışıyorlar" dedi.

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolar etkisini sürdürürken, ülke genelinde polis teşkilatların lağvedilmesi için çağrılar yapılıyor. Twitter paylaşımında Demokrat Partilileri hedef alan ABD Başkanı Donald Trump, “Önce silahlarınızı aldılar, şimdi de polisinizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

Trump, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Radikal Solcu Demokratlar: Önce silahlarınızı almaya çalıştılar, şimdi de polisinizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar.”

ABD’de polis teşkilatlarının tasfiye edilmesi ve hükümet fonunun kesilmesi için çağrılar yapılmıştı. Bu hafta başında ise Demokrat Parti, Kongre’ye polislerin “Polislik Yasasında Adalet” başlıklı bir yasa tasarısı sunarak ülke genelinde polis teşkilatı ve yargıdaki ırkçı ayrıştırmanın sonlandırılmasını talep etmişti.

George Floyd’un polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis eyaletinde emniyet teşkilatının tamamen lağvedilmesi gündeme taşınırken New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, polis teşkilatına sağlanan fonların bir kısmının sosyal hizmet kurumlarına verileceğini söylemişti. Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ise, Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) fonundan 100 milyon ila 150 milyon arasında kesintiye gidileceğini duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.