Trump, seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddetti

Trump, seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddetti

Fox News kanalında Chris Wallace'ın sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde kaybetmesi halinde seçim sonuçlarını kabul edip etmeyeceği ile ilgili soruyu "Duruma bakmak zorundayım" diyerek yanıtladı.

ABD’de 3 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimleri öncesinde Fox News tarafından yapılan seçim anketlerinde Başkan Donald Trump, Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ın sekiz puan gerisinde kaldı. Kanalın haber sunucularından Chris Wallace’ın sorularını yanıtlayan Trump, bu anketlerin ‘sahte olduğunu’ iddia etti. Kasım ayında seçimleri kaybetmesi durumunda ise sonucu kabul etmeme ihtimali olduğunu dile getiren Trump, “Duruma bakacağım” dedi.

SALGIN YÖNETİMİNDE BIDEN ÖNDE

Fox News tarafından yapılan seçim anketinin sonuçları pazar günü yayınlandı. Biden, ülke genelinde Trump’ın sekiz puan önünde seyrederken, Trump’ın korona virüsü salgını yönetiminde de Biden’ın gerisinde olduğu kaydedildi.

‘BEN KAYBETMİYORUM ÇÜNKÜ ANKETLER SAHTE’

Bu anketlerin ‘sahte’ olduğunu iddia eden Trump, “Ben kaybetmiyorum, çünkü bunlar sahte” dedi. Yalnızca verileri reddetmekle kalmayan Trump, aynı zamanda kasım ayında düzenlenecek seçimlerde kaybetmesi halinde sonuçları kabul edip etmeyeceğini söylemekten de kaçındı.  Trump, “Duruma bakmak zorundayım. Hayır, [bunu kabul edip etmeyeceğime] evet demeyeceğim. Hayır da demeyeceğim ve geçen sefer de dememiştim” ifadelerini kullandı.

Trump’ın kampanya danışmanı Jason Miller, Twitter paylaşımında 2016 yılında başkanlık seçimleri öncesinde yapılan başka bir ankette Trump’ın geride olduğunun kaydedildiğini ancak buna rağmen Trump’ın başkanlık yarışında kazandığını dile getirdi.

Yine aynı ankette, katılımcıların yüzde 47’si Biden’ın ‘mental olarak daha istikrarlı olduğunu’ konusunda hemfikir oldu. ABC News ve Washington Post ortaklığında yapılan başka bir ankette ise, Biden’ın salgın yönetimi konusunda Trump’ın 20 puan önünde olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.