Trump: Orta Doğu'daki ülkeleri koruyoruz, ancak petrol fiyatlarını arttırıyorlar

Trump: Orta Doğu'daki ülkeleri koruyoruz, ancak petrol fiyatlarını arttırıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, petrol üreticisi ülkelerden fiyatları düşürmelerini istedi. Trump, "Orta Doğu’daki ülkelerin biz olmadan uzun süre güvende olmalarına imkan yok, ancak yine de petrol fiyatlarını arttırmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ülkelerine petrol fiyatlarını düşürmelerini istedi.

Trump, “Orta Doğu’daki ülkeleri koruyoruz, biz olmadan uzun süre güvende olmalarına imkan yok, ancak yine de petrol fiyatlarını arttırmaya devam ediyorlar” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatları nedeniyle OPEC üyesi ülkeleri eleştirdi

Orta Doğu ülkelerine yardım yaptıklarını belirten Trump, “Orta Doğu’daki ülkeleri koruyoruz, biz olmadan uzun süre güvende olmalarına imkan yok ancak yine de petrol fiyatlarını arttırmaya devam ediyorlar. Bunu hatırlayacağız. OPEC tekeli fiyatları derhal indirmeli” ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN’A ‘PETROL ÜRETİMİ ARTTIR’ ÇAĞRISI

ABD’de benzin fiyatının artması Kasım’da yapılacak kongre ara seçimleri öncesinde Trump için siyasi anlamda sorun olabilir.

Trump, OPEC’in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan’dan üretimi arttırmasını istemişti. Trump, bunun Riyad’a İran’la mücadelesinde yardım eden ABD’de petrol fiyatlarının düşmesine yardımcı olacağını söylemişti.

İRAN YAPTIRIMLARI PETROL ÜRETİMİ ARZINI DÜŞÜREBİLİR

OPEC ve müttefikleri ham petrol üretiminde resmi bir artış yapmadı. Ancak ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının devreye girmesi öncesinde petrol fiyatlarında artışı önlemek için üreticilere yapılan baskı devam ediyor.

Trump’ın 2015’te İran’la yapılan uluslararası nükleer anlaşmadan çekilmeye karar vermesiyle yeni İran yaptırımlarının Kasım’da devreye girmesi bekleniyor.

ABD Enerji Bakanı Rick Perry bu ay Moskova’ya yaptığı ziyarette İran’ın petrol arzında yaşanacak azalmadan kaynaklanacak boşluğu karşılamak için ABD, Suudi Arabistan ve Rusya’nın küresel üretimi gelecek 18 ayda arttırabileceğini söylemişti. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.